Tryliktojoje „Gintarinėje jūrmylėje“ vėl triumfavo užsieniečiai

Spalio 12 d. Prie "Gintarinės jūrmylės"starto linijos „Gintarinėje jūrmylės" starto linijos stojo 652 bėgikai.

Tradiciškai sportininkai varžėsi 6 jūrmylių (apie 11 km), 3 jūrmylių (apie 5,5 km) ir 1 jūrmylės (1852 m) trasose. Patys mažiausieji bėgo 0,5 jūrmylės atstumą.

Kaip ir kasmet renginyje dalyvavo ne tik įvairių Lietuvos miestų bėgikai, bet ir svečiai iš Latvijos, Ukrainos bei Rusijos

Vyrišką 6 jūrmylių trasą užtikrintai laimėjo Ukrainos atstovas iš Lutsko Mykola Lukhymchuk, nubėgęs per 34:59 min. Antras buvo Pakruojo atstovas Marius Diliūnas (35:27 min). Trečias, kaip ir pernai, - kaunietis Remigijus Kančys (35:41)

Tarp moterų, 3 mylių trasoje, pirma buvo Latvijos atstovė iš Rygos Inna Poliuškina. Ji trasą įveikė per 19:32 min. Praėjusių metų trečiosios vietos laimėtoja šiaulietė Remalda Kergytė šįmet atbėgo antra - 19:49 min. Trečią vietą užėmė vilnietė Vaida Žūsinaitė (20:00 min)

Ilgametė „Gintarinės jūrmylės“ dalyvė, klaipėdietė Gytė Norgilienė šiemet atbėgo šešta, trasą įveikusi per 21:20 min.

3 ir 6 jūrmylių nugalėtojų vardai tradiciškai bus įamžinti prie Smiltynės kelto stovinčiame paminkliniame akmenyje.

Taip pat nugalėtojams išdalintas daugiau nei 12 tūkst. Lt prizų fondas.

Kaip ir kasment dalyviai, renginio svečiai buvo vaišinami arbata bei koše, kurią paruošė Karinių jūrų pajėgų virėjai.

„Smagu matyti, kad „Gintarinė jūrmylė“ tiek daug žmonių atitraukia nuo TV ekranų ir išvilioja pasisemti sveikatos, energijos, išbandant savo jėgas tokiame unikaliame bėgime“, - džiaugėsi "Gintarinės jūrmylės" organizcinio komiteto pirmininkas, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

„Džiugu, kad "Gintarinėje jūrmylėje“ vyrauja tikra klaipėdietiška dvasia. Ir kad šiame renginyje išskirtinis dėmesys skiraimas sveikatai. Aš, kaip tikras klaipėdietis, turiu svajonę - nors kartą prabėgti bent vieną jūrmylę. Linkiu, kad ši mano svajonė išsipildytų ir kad ji taptų visų klaipėdiečių svajone“, - linkėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas

"Gintarinės jūrmylės" organizatorių informacija

Bekime.lt © 2018

Side Menu